Nieuws

Leidsche Rijn Festival zwaait Tour uit met stralende 16e editie

06 juli 2015

Leidsche Rijn Festival zwaait Tour uit met stralende 16e editie

foto Birgit Schuch

Wat een fantastische weekend heeft Utrecht beleefd en wat was het een voorrecht om er deel van uit te mogen maken. Met naar schatting 5000 bezoekers verspreid over de dag was het Leidsche Rijn Festival 2015 een groot succes.

Warm was het, heel warm. Na een aantal snikhete opbouwdagen was het dan eindelijk zover: het festival kon beginnen. Voor de bijzondere gelegenheid van de Grand Départ bestond het programma uit voorstellingen en activiteiten, die iets te maken hadden met fietsen, heldendom of winnen.

foto Birgit Schuch

Het festival werd officieel geopend door wethouder Geldof en Rondemiss Vinexvrouwtje, gevolgd door de band Daar komt de Boegieman! van Jeroen Schippers met o.a. Lilian Vieira en Arthur Bont. Hun optreden bracht het publiek al snel in zomerse sferen.

Ook Hakim trok veel bekijks van jong en oud. De bekende mimespeler en Sesamstraatacteur improviseerde met kinderen over fietsen. Voor veel kinderen vormde de warmte geen belemmering om in beweging te komen. Zij waagden zich op de Icyclebaan, in de open piste van Cirque Moustache of de workshop van hula hoopkunstenares Wietske Vogels.
Ook voor oudere kinderen was er veel te beleven op het festival. In het Ideeëntheater keken ze naar de voorstelling De Tour van Fien, over een meisje dat dolgraag wielrenster wilde worden.


foto's Claudia Hoedemaker

Natuurlijk kwamen ook veel mensen af op de Tourpassage. Om 12.00 uur was de busbaan aan weerszijden volgestroomd met bezoekers, die een glimp van het peloton op wilden vangen of op zijn minst iets van de voorbijrazende reclamekaravaan. Op het grote scherm dat beelden uitzond van de Tour was het festival duidelijk te herkennen aan de kleurrijke vlaggen. Tegen 15.00 trok de wind flink aan, maar ondanks de voorspellingen bleef heftig noodweer het festival bespaard.

Bekijk de foto's op Picasa, Facebook en Twitter.

We danken iedereen die het festival een warm hart toedraagt: van de sponsoren en fondsen tot de vrijwilligers, de artiesten en de wijkbewoners. Graag tot volgend jaar!

Team Cultuur19

Foto's

(om de foto's te bekijken dient u onderaan deze pagina's cookies te accepteren).

« terug naar het overzicht