Nieuws

Werkzaamheden aan Observatorium

22 mei 2014

Werkzaamheden aan Observatorium

De gemeente Utrecht verricht momenteel werkzaamheden aan het Observatorium in het Máximapark; de stalen uitkijktoren bij de Bosspeeltuin. Het Observatorium, een van de kunstwerken van het Beeldenpark Leidsche Rijn, is een beklimbare uitkijktoren van kunstenaar Lucas Lenglet. Na de bouw is er om veiligheidsredenen voor gekozen om het kunstwerk alleen onder begeleiding open te stellen. Het is de wens van de inwoners van Leidsche Rijn, van het gemeentebestuur en van de kunstenaar om het Observatorium openbaar toegankelijk te maken, en daarvoor wordt nu een aantal maatregelen getroffen. Zo wordt het Observatorium buiten de speeltuin geplaatst door een afscheiding te maken met een hek; het kunstwerk is immers geen speeltoestel. Het kunstwerk blijft wel vanuit het park toegankelijk. Daarnaast worden constructies waaraan mensen zich mogelijk kunnen bezeren, aangepast en om het bassin onder het kunstwerk droog te houden wordt een nieuwe pomp geplaatst. Bij het kunstwerk komt een bord te staan met uitleg over het Observatorium en met de voorwaarden voor beklimming.

De werkzaamheden zullen eind mei afgerond zijn.

« terug naar het overzicht