Nieuws

Duik in het Zand wordt echte Leidsche Rijntraditie

14 januari 2013

Op zondag 13 januari organiseerden we de vijfde editie van de Duik in het Zand in Brede School Het Zand. De Duik vindt traditioneel plaats tijdens de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik, die dit jaar in het teken stond van het thema ‘festivals’.

Het diverse programma en het stralende weer trok ruim 500 bezoekers naar de Brede School Het Zand.
Eén van de hoogtepunten van het evenement was de opening van de vernieuwde, groene binnenruimte van de brede school, de Hortus. De kinderraad van Brede School Het Zand zorgde er onder leiding van DOENJA Dienstverlening voor, dat de glazen ruimte een prachtige groene inrichting kreeg met weelderige planten en bloementekeningen op de vloer. Wethouder Victor Everhardt gaf een lesje lintjes knippen aan de Kinderraad, waarna de kinderen zelf het officiële lint mochten doorknippen.

Fanfare van het Vuur gaf een aantal vlammende optredens in de foyer en kreeg het publiek goed aan het meezingen en –spelen. Dat gold ook voor de workshop Peuterdans van Dreumeland en de zangworkshop van Jeroen Schipper.
Kinderen konden op zoek gaan naar de zeven beelden van het Máximapark die door het gebouw heen verstopt waren en Leidsche Rijn Festivalmascotte Joek was ook weer van de partij.

Hanno Tomassen, directeur Cultuur19: “Je merkt, dat de behoefte aan cultuur in de wijk groot en groeiende is. Brede School Het Zand kan daar als locatie goed in voorzien, ook aanvullend op een evenement als Duik in het Zand. Theater Het Zand is bijvoorbeeld te huur voor dans- of muzieklessen. We vinden het belangrijk dat de ruimtes die er zijn, zo goed mogelijk benut worden.”
 
Volgend jaar is er weer nieuwe Duik in het Zand. Wie op de hoogte gehouden wil worden van het programma van Cultuur19, kan zich abonneren op de nieuwsbrief.

Graag tot volgend jaar!

 

 

« terug naar het overzicht