Nieuws

77 Days: Signal lost

17 december 2012

Jongeren Leidsche Rijn bevrijden gijzelaars Signal Lost

Op zondag 16 december is de game 77 days: Signal Lost na tien dangen en tien spannende missies tot een goed einde gekomen. Tien dagen lang dompelden middelbaar scholieren uit Leidsche Rijn zich onder in het mysterie van een in Leidsche Rijn neergestorte satelliet en de kidnap van twee onschuldige jongeren Daphne en Fabian. Door online samen te werken, informatie met elkaar te delen en op locatie in de wijk puzzelstukken te verzamelen, wisten ze de twee internationaal gezochte kidnappers te slim af te zijn.

De live action game is ontwikkeld door zes HKU-studenten van Interactive Performance Design and Games in opdracht van Cultuur19 en eindigde met een spectaculaire reddingsactie door het geheim agententeam van de SQKP uit Mordovië. Vijf spelers waren stipt om 15.00 uur op de afgesproken locatie bij Restaurant De Baai om de belangrijke zwarte doos te ruilen tegen de twee gijzelaars. Een van de spelers had zijn hond meegenomen en alles werd op video vastgelegd.

Even leek het alsof de deal niet door zou gaan, totdat de kidnappers per telefoon contact opnamen en de locatie veranderden. De gamers werden gestuurd naar de even verderop gelegen oude stal van De Vrijstaat. Net op het momentvan de overdracht kwamen uit alle richtingen speciale geheim agenten aangestormd, de kidnappers arresteerden en de gijzelaars in veiligheid brachten. Ook de zwarte doos werd meegenomen, waarna de spelers overrompeld alleen achterbleven. Voor hun dapperheid en inventiviteit ontvingen zij uit handen van Sybren Bos, special agent van de SQKP en projectleider van de HKU-studenten, gratis entreekaarten voor het KLUB19 event in De Vrijstaat op 20 december.

De alternate reality game Signal Lost is een initiatief van Cultuur19, cultuurorganisator in Leidsche Rijn, ter promotie van KLUB19. Onder de naam KLUB19 ontwikkelt Cultuur19 samen Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, PodiumWerkPlaats en Azotod, culturele activiteiten voor jongeren op het gebied van theater, film, muziek, games en nieuwe media. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/KLUB19leidscherijn en twitter @KLUB19. Alles over de game is te vinden op www.signal-lost.com en www.facebook.com/77Days. De game is tot stand gekomen met dank aan Hogeschool voor de Kunsten Utecht Faculteit Theater, Weekkrant De Brug, Bibliotheek Utrecht (Vleuterweide), Jager Haarstudio, Liefst Leidsche Rijn en Portaal.

« terug naar het overzicht