Nieuws

Subsidietoekenningen cultuur bekend

12 november 2012

'Four more years' voor Cultuur19

Op donderdag 8 november stelde de gemeenteraad de programmabegroting 2013 vast. Daarmee werden tevens de subsidies voor culturele instellingen definitief.  Cultuur19 krijgt voor vier jaar ondersteuning van de Gemeente Utrecht.

De toekenning biedt de mogelijkheid verder in de toekomst te kijken en planningen te maken op de langere termijn. Hanno Tomassen, directeur, is blij met de toekenning:

“Tot dusver werd Cultuur19 steeds jaarlijks ondersteund, maar in een dynamische wijk als Leidsche Rijn moet je verder vooruit kunnen kijken. KLUB19, ons jongerenprogramma, wordt met de verwachte groei van deze doelgroep de komende jaren steeds belangrijker. 2013 wordt een belangrijk jaar met de viering van de Vrede van Utrecht op zaterdag 22 juni tezamen met onze partners van de Leidsche Rijn Connectie. Onze nieuwe plek de Nomads in Residence gaan we zo veel mogelijk openstellen voor het publiek. Met de Nomads willen we zoveel mogelijk kunstenaars naar Leidsche Rijn halen. Natuurlijk gaan we ook door met onze bekende programma's, zoals het Leidsche Rijn Festival en de KinderTheaterWeken in Theater Het Zand. We willen onze bezoekers blijven uitdagen met onze culturele programma's, zowel actief als passief.”

« terug naar het overzicht