Nieuws

Observatorium vaker open voor publiek

12 november 2012

Cultuur19 gaat het Observatorium, het beeldend kunstwerk van Lucas Lenglet nabij de Bosspeeltuin in het Máximapark vaker openstellen voor het publiek. Met ingang van het nieuwe jaar zal de toren de laatste zondagmiddag van de maand te beklimmen zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

In de afgelopen jaren klonk vanuit de wijkbewoners vaak de roep om frequentere openstellingen van het kunstwerk. Tot op heden kon Cultuur19 slechts incidenteel voorzien in openstellingen tijdens evenementen in het park, zoals Zingende Beelden, Het Leidsche Rijn Festival, de Dag van het Park en de kerstmarkt.

De gemeente heeft nu besloten tot een testperiode van twee jaar, waarbij de toren twaalf zondagmiddagen open is en vier maal ter gelegenheid van evenementen in het park. De gemeente benadrukt dat Het Observatorium nooit bedoeld is als speeltoestel en dat er voorwaarden zijn verbonden aan bezichtiging. Zo is de toren niet toegankelijk voor kinderen tot 4 jaar, mogen kinderen vanaf 4 tot 16 jaar naar boven alléén onder begeleiding van een volwassene en is er altijd toezicht bij door twee medewerkers van Cultuur19.

Het Observatorium is open op de volgende zondagen 27 jan, 24 feb, 31 mrt, 28 apr, 26 mei, 30 jun, 28 jul, 25 aug, 29 sept, 27 okt, 24 nov, 29 dec. Toegang is gratis. Meer informatie over Het Observatorium en de overige kunstwerken in het Máximapark is te vinden op www.zingendebeelden.nl.

« terug naar het overzicht