Locaties

Waar programmeert Cultuur19?

De activiteiten van Cultuur19 vinden plaats op diverse locaties, waaronder het Máximapark, Amaliapark en Theater Het Zand (de theaterzaal in Brede School Het Zand), Castellum Hoge Woerd en de CultuurCampus.

 

Kunstencentrum en theaterzaal Cultuurcampus

Met ingang van 1 januari 2017 beheert Cultuur19 enkele ruimtes in de CultuurCampus Vleuterweide, waaronder

  • theaterzaal (230 stoelen)
  • danslokaal met spiegelwand
  • theaterlokaal
  • diverse muzieklokalen (tevens te gebruiken voor vergaderingen)

De ruimtes zijn niet geschikt voor bruiloften en partijen.

Meer info en prijzen opvragen bij voorkeur per mail op planning@cultuur19.nl (mail wordt elke dag gelezen).
 

Toch telefonisch contact? Dat kan op de volgende tijden:

ma: 16:15 - 17:00 uur en 18:30 - 19:30 uur

di: 16:15 - 17:00 uur

wo: 10:00 - 11:00 uur en 18:30 - 19:30 uur

do: 18:30 - 19:30 uur
 

Theaterzaal en ruimtes CultuurCampus huren


Adres: Burchtpoort 5, 3452 MD, Vleuten (route op Google Maps).

 

Theater Het Zand (Brede School Het Zand)

NIEUWS: Met ingang van 2019 is Cultuur19 niet meer contactpersoon voor verhuur van Theater Het Zand. U kunt contact opnemen met de gemeente Utrecht via deze link.

In Brede School Het Zand werkt Cultuur19 samen met DOENJA Dienstverlening, de twee basisscholen Arcade en OBS ‘t Zand en Saartje Kinderopvang. In de theaterzaal van Het Zand vinden regelmatig theater-, muziekvoorstellingen plaats. In 2007 kreeg het gebouw de Rietveldprijs. Neem ook een kijkje op www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand!

Deze zaal is niet geschikt voor bruiloften en partijen. Neem voor een prijsindicatie contact op met planning@cultuur19.nl.

Adres: Pauwoogvlinder 20, 3544 DB Utrecht

 

Nomads in Residence

NIEUWS: de Nomads in Residence is met ingang van 20 dec 2018 verhuisd en niet in meer in beheer van Cultuur19! Neem voor meer info contact op met 030 670 3122.

De Nomads in Residence is een klein, zwart bouwwerk gelegen aan de Europaweg, bij de ingang van het Máximapark. De zogenaamde 'parasite'  is een ontwerp van Bik Van der Pol i.s.m. architecten Rien Korteknie en Mechthild Stuhlmacher en is in 2003 geplaatst door Beyond voor het evenement Parasite Paradise. Enkele wanden kunnen naar beneden worden geklapt, om dienst te kunnen doen als veranda, podium of expositieruimte. De Nomads heeft een functie als woon-/werkatelier en wordt beheerd door Cultuur19.

Cultuur19 stelde de Nomads jarenlang open voor kunstenaars, die met hun werk een brug sloegen naar de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Er zijn ook kunstenaars uitgenodigd om werk te maken voor Cultuur19-activiteiten zoals Zingende Beelden en het Leidsche Rijn Festival.

Meer weten? Kijk op nomadsinresidence.nl/over en facebook.com/NomadsinResidence

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Nederland. Met de opening van het Beeldenpark in 2009, de groei van de al jaren geleden geplante jonge bomen in de Binnenhof, het gereedkomen van het 10 km lange Lint rondom het park en de opening van het Theepaviljoen met speeltuin is het park nu helemaal klaar om gebruikt te worden. Zingende Beelden is een terugkerend programma dat de beelden in het Máximapark op een bijzondere manier in de schijnwerpers zet.

Ingang (west): nabij Europaweg 26, Vleuten
Ingang (oost): nabij Utrechtseweg 4, tegenover bedrijf VERDER.

Rituele Depositie (Mathilde ter Heijne)

In het Máximapark vindt u het werk Rituele Depositie, gemaakt door kunstenares Mathilde ter Heijne.

Voor dit kunstwerk hebben diverse wijkbewoners een persoonlijk object laten verbronzen. U vindt de objecten in de ondergrondse zichtkasten. Beluister de interviews met de wijkbewoners waarin zij vertellen waarom ze juist deze objecten hebben gekozen voor dit kunstwerk.

Website Zingende Beelden
Website Máximapark

 

Routekaart langs de beelden in Máximapark


Routekaart Zingende Beelden (Leidsche Rijn Park / Máximapark) weergeven op een grotere kaart